Τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών “Nikas Smart Kids ” ιδρύθηκαν στις αρχές της δεκαετίας του 1970 από τον Ευάγγελο Νίκα, ο οποίος δραστηριοποιείτο στο χώρο των Ξένων Γλωσσών ήδη από το 1961, ως συνιδιοκτήτης Κέντρων Ξένων Γλωσσών, γνωστής μεγάλης αλυσίδας franchising. Με πρωτοπόρο για την εποχή του πνεύμα, δημιούργησε παραρτήματα σε πολλές περιοχές της Εύβοιας, φέρνοντας για πρώτη φορά σε επαφή εκατοντάδες παιδιά με τη διδασκαλία της Αγγλικής Γλώσσας, μέσα από καινοτόμες για την εποχή μεθόδους διδασκαλίας.

Τη δεκαετία του 80′ αναλαμβάνει τα ηνία του φροντιστηρίου, η κόρη του, Χαρά Νίκα, η οποία συνεχίζει και εξελίσσει το έργο του πατέρα της, για τις επόμενες δεκαετίες. Σήμερα, την οικογενειακή παράδοση στο χώρο της εκμάθησης ξένων γλωσσών συνεχίζει η εγγονή του Ευάγγελου και κόρη της Χαράς Νίκα, Αργυρώ Βλαχογεώργου-Νίκα. Η ίδια είναι πτυχιούχος του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, του Ελληνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ εκπονεί την πτυχιακή εργασία της στο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου, στη Μεθοδολογία της Διδακτικής της Αγγλικής ως Ξένης και Διεθνούς Γλώσσας. Η αγάπη της για τις ξένες γλώσσες εκδηλώθηκε από πολύ νωρίς, με αποτέλεσμα από την ηλικία των 15 ετών να κατέχει το δίπλωμα Proficiency του Πανεπιστημίου Michigan και το Certficat de langue francaise.

Η αδιάλειπτη παρουσία, συνέπεια και η αποτελεσματικότητα των μεθόδων των Κέντρων Ξένων Γλωσσών “Nikas Smart Kids”, τα καθιστούν ένα από τα μακροβιότερα και πιο επιτυχημένα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια στην πόλη της Χαλκίδας.

Με την αρωγή του πολύ έμπειρου διδακτικού τους προσωπικού, τον σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό (διαδραστικοί πίνακες, computer labs, tablets, κλπ), τη δανειστική βιβλιοθήκη για όλα τα επίπεδα, τις πολλαπλές εκδηλώσεις (θεατρικά, οικολογικές εξορμήσεις, ημέρες εξωστρέφειας), η διδασκαλία αποκτά βιωματικό χαρακτήρα και η μάθηση γίνεται απόλαυση.

Τέλος, η άρτια προετοιμασία για όλες τις εξετάσεις, με συνεχή mock tests και προσομοίωση προφορικών από τις Junior classes, φέρνουν κάθε χρόνο τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Nikas Smart Kids, στην κορυφή της επιτυχίας.